Cases overview

Wandrails over een verlaagde badkamerwand

Zorggroep Solis uit Deventer maakt al jaren gebruik van de plafondtilliften. Op locatie St. Jurriën werkt men met een XY-systeem over de verlaagde badkamerwand, zodat de bewoners overal in de ruimte getild kunnen worden.

Laura van Sluijs, regiomanager bij Solis, legt uit dat het ziekteverzuim de organisatie tonnen op jaarbasis kost. Zij zijn continue opzoek naar manieren om dit ziekteverzuim te laten dalen en de plafondtilliften helpen hierbij. Verpleegkundige Marijke Klompstra kan uit eerste hand uitleggen hoe het komt dat het verzuim door fysieke belasting lager is. “Duwen en trekken aan een mobiele tillift is zwaar en dat merk je vooral aan je schouders en je rug. En de plafondtillift gaat zo licht als een veertje door de rails heen, zonder enige fysieke belasting”.

Een ander groot voordeel voor Solis is dat de bewoner zich een stuk veiliger voelt in de plafondtillift. De lift is altijd aanwezig, er zijn geen oneffenheden meer omdat er iets op de vloer ligt en er is direct contact tussen de bewoner en de zorgverlener.

Steeds meer organisaties komen er achter welke voordelen de plafondtilliften hebben. En de voordelen worden steeds uitgebreider door diverse tilbanden en accessoires. Hierdoor is de plafondtillift niet alleen verplaatsapparaat maar ook een zorgapparaat. Het ondersteunt bij de dagelijkse ADL, zoals draaien, hogerop in bed komen, wondverzorging aan de benen en ondersteuning bij opstaan en lopen.

„ De plafondtillift gaat zo licht als een veertje door de rails. Ik hoef nooit meer te duwen en trekken! “

Ergocare - Solis - Doe maar duurzaam

Contact us for more information