Cases overview

XY-systeem over de badkamerwand

Zowel particulieren als gemeentes zijn meer en meer op zoek naar woonoplossingen voor ouders of gezinsleden. Vaak is een grote verbouwing van de woning niet wenselijk. Een mantelzorgwoning is dan vaak een goede oplossing.

Een mantelzorgwoning is ontwikkeld om goede zorg te verlenen. Bij deze goede zorg hoort een plafondtillift. Samen met Huis in de Tuin hebben wij een plafondtillift geleverd in een op maat gemaakte mantelzorgwoning. In deze mantelzorgwoning is een XY-systeem gemonteerd met de vaste tillift GH3. In overleg met Huis in de Tuin en de bewoners zijn de badkamerwanden verlaagd, om zo het optimale uit de plafondtillift te halen. Indien de GH3 tilcassette niet gebruikt wordt, wordt deze opgeborgen in een kastje zodat hij uit zicht is.

De familie heeft gekozen voor een plafondtillift omdat dit minder fysiek belastend is voor de thuiszorg én de mantelzorgers. Men koos o.a. voor Guldmann omdat het plafondtilsysteem aangeschaft kan worden op basis van lease / huurkoop. De familie betaalt een vast bedrag (all-in) per maand over een samen overeengekomen periode en is na die tijd volledig eigenaar van het systeem.

Meer informatie over mantelzorgwoningen? 

Contact us for more information