Cases overview

XY-systemen in de kleedkamer en monorail in het zwembad

„ De plafondlift wordt door de leerlingen als prettiger ervaren dan de mobiele lift “

Mytylschool Ariane de Ranitz werkt sinds enkele jaren met een monorail in het zwembad om de leerlingen op een stretcher of in een stoel naar het zwembad te tillen. Vanwege logistieke redenen was de wens om nog een monorail te plaatsen. Waar de eerste monorail in de verbouwing meegenomen kon worden en derhalve aan de houten balklaag gemonteerd kon worden, was dit bij de nieuwe monorail niet mogelijk. Derhalve is er gekozen om een stalen hefarm aan de muur te bevestigen waar een monorail aan bevestigd kan worden. De hefarm wordt tegen de muur geplaatst als deze niet gebruikt wordt en kan eenvoudig richting het zwembad bewogen worden als een leerling richting het water getransfereerd moet worden. De rails én de tilmotor zijn zo gemonteerd en geplaatst dat deze voldoen aan de richtlijnen van aluminium en staalgebruik in het zwembad. De GH1 tillift wordt handmatig geladen, om het oxideren van de laadstrip te voorkomen.

De zorgverleners van Mytylschool vonden dat de voordelen van het tilsysteem in het zwembad ook van toepassing moesten zijn op de kleedkamer, een plek waar veel transfers worden uitgevoerd. Voor de jongens- en meisjeskleedkamer is gekozen voor een XY-systeem met GH3 tillift in combinatie met een kanteljuk. Het voordeel van deze tillift is dat deze continue wordt opgeladen.

Als grote voordeel geeft de Mytylschool aan dat fysieke belasting tot een minimum wordt beperkt, neemt geen ruimte in beslag en wordt door de kinderen als prettig en veilig ervaren. Veel prettiger dan in de oude situatie met de mobiele tillift.

Meer informatie over de Mytylschool vindt u hier:

Contact us for more information