Cases overview

Medisch Spectrum Twente

Het Medisch Spectrum Twente is één van de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland en heeft in Enschede de hoofdvestiging. In 2016 werd er op deze locatie nieuwbouw gepleegd. De zorgzwaarte in de ziekenhuizen neemt ook in de ziekenhuizen toe en dat was één van de redenen dat het MST gekozen heeft voor het gebruik van plafondtilliften.

Tijdens de bouw zijn op de bedkamers en op de intensive care monorails ingebouwd in het systeemplafond. Deze monorails zijn voorzien van een trolley waar de flexibele tilcassette GH1F aan bevestigd kan worden. Zo is de tillift zonder enige moeite in meerdere kamers in te zetten. Ideaal voor het gebruik in het ziekenhuis.

Ook in de functieruimtes, MRI en op de kaakchirurgie zijn rails voor de plafondtilliften geplaatst. Op de kaakchirurgie was er geen mogelijkheid tot bevestiging aan het plafond. Hier is gekozen voor bevestiging aan de wand. In de meeste functieruimtes wordt de vaste tillift GH3 gebruikt. Deze tillift is door het laden in de rail altijd direct klaar voor gebruik, ideaal voor deze type ruimtes. Voor de veilige en goede verplaatsing van patiënten kan in de functieruimtes gebruik gemaakt worden van het horizontale tiljuk.

De samenwerking tussen Ergocare van Guldmann en het MST gaat al vele jaren terug. MST heeft gekozen voor Ergocare van Guldmann vanwege de innovatieve producten van Guldmann, het snelle schakelen en de goede prijs/kwaliteitverhouding.

„ Het is heel prettig dat de plafondtilliften in meerdere kamers zijn te gebruiken! “

Contact us for more information