Cases overview

Gekoppeld XY-systeem, slaapkamer - badkamer

De Gemiva-SVG Groep is er voor mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking. Bij woon- en leefgemeenschap Swetterhage wonen, werken en recreëren 300 mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt intensieve zorg geleverd bij Swetterhage. Zorgmedewerkers en cliënten hebben veel en intensief contact. Om transfers voor de cliënten prettig te maken en om te zorgen dat de zorgmedewerkers fysiek niet overbelast worden, maken ze bij Swetterhage gebruik van plafondtilliften.

“Ik ben zo blij met deze plafondtilliften, omdat het mij geen kracht kost. Ik moet nog een tijdje werken (tot mijn 67e). Dat houd ik niet vol als ik iedere dag zwaar moet tillen. Het scheelt mij echt pijn in de rug” aldus Els, persoonlijk begeleider bij Gemiva SVG. Ook ergotherapeut Marjon Moeken is enthousiast over het gebruik van de plafondtilliften. “De transfers gaan een stuk soepeler, de medewerkers hebben de handen vrij zodat ze dicht bij de cliënt kunnen zijn. De cliënt voelt zich hierdoor een stuk veiliger. Het is fysiek veel minder belastend dan rijden met een mobiele lift. Je hebt geen last meer van drempels en daardoor gaat het een stuk soepeler.”

Bij locatie Swetterhage zijn alle bewonerskamers voorzien van xy-systeem gekoppeld naar een XY-systeem in de badkamer. De vaste rails van de XY-systemen zijn zo veel als mogelijk ingebouwd in het systeemplafond. Uiteraard is er rekening gehouden met rookmelders en verlichting. De GH3 tilcassette is uitgevoerd met een kanteljuk voor tilbanden met veiligheidclips.

„ Bewoners voelen zich een stuk rustiger met de plafondtilsystemen! “

Plafondtillift bij Gemiva SVG

Contact us for more information