Cases overview

Plafondtilliften bij Careyn

Sinds een aantal jaren wordt er op meerdere locaties bij Careyn gewerkt met plafondtilliften van Guldmann. De implementatie van de plafondtilliften bij Careyn heeft een belangrijk doel: het verminderen van fysieke belasting en het vergroten van werkplezier voor zorgverleners. Careyn staat voor het waarborgen van de gezondheid en het welzijn van het zorgpersoneel en plafondtilliften spelen een belangrijke rol in het bereiken van deze doelen.

Door het gebruik van plafondtilliften kunnen zorgverleners op een veilige en ergonomische manier cliënten tillen en verplaatsen en ADL zorghandelingen verrichten in bed. Het tillen en verplaatsen van zorgvragers kan fysiek belastend werk zijn en leiden tot lichamelijke klachten en uiteindelijk tot overbelasting. Door het gebruik van plafondtilliften wordt de fysieke belasting aanzienlijk verminderd. “Je hoeft zelf helemaal geen kracht te zetten”, aldus Thea, verpleegkundige bij Careyn Snavelenburg, die dagelijks met de liften werkt.

Uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat de plafondtilliften het grootste deel van het tilwerk overnemen, waardoor zorgverleners minder kracht hoeven te zetten en minder risico lopen op lichamelijke klachten. Zo wordt ook het verzuim van het zorgpersoneel terug gedrongen. Ergotherapeut Jwan Ridha is heel duidelijk voorstander van de plafondtilliften “Ten opzichte van de normale tillfit doet de plafondtillift wat jij wilt zonder dat je daardoor fysiek belast wordt”.

Locatiemanager Anneke Vietje vult daarbij aan: “Veel zorgpersoneel merkt fysieke klachten en daar hadden we veel uitval bij. Doordat we nu plafondtilliften hebben nemen deze klachten af. Minder uitval op overbelasting.”

Bovendien draagt het verminderen van fysieke belasting direct bij aan het werkplezier van zorgverleners. Het verlichten van zware fysieke taken stelt hen in staat om hun werk met meer energie en enthousiasme uit te voeren. “Het is daarom fijn voor de zorgverlener én de bewoner, win-win dus”, zegt Anneke Vietje. Zorgverleners kunnen zich meer richten op de kwaliteit van de zorg die ze bieden, in plaats van zich zorgen te maken over mogelijke blessures of vermoeidheid. Dit kan leiden tot een hogere tevredenheid en betrokkenheid onder het zorgpersoneel, wat op zijn beurt de kwaliteit van zorg ten goede komt.

Careyn hecht veel waarde aan het welzijn van zowel de zorgverleners als de cliënten. Door plafondtilliften te implementeren bij Careyn locatie Snavelenburg, wordt een veilige en ergonomische werkomgeving gecreëerd die bijdraagt aan het verminderen van fysieke belasting en het vergroten van het werkplezier. Thea sluit af: “Ja dit is gewoon ideaal, dit zou overal in het hele huis moeten zijn”. Daar gaan we voor de komende jaren, Thea!

Contact us for more information