Cases overview

573 monorails met GH1F

Op 29 november 2019 is locatie Molengracht van Amphia in Breda in gebruik genomen. Er waren al meerdere jaren plannen voor een nieuwbouwlocatie. Nadat begin 2017 de bouw is gestart werd deze op 1 juni 2019 opgeleverd. In die tussentijd heeft Ergocare van Guldmann alle kamers voorzien van monorails met een GH1 F trolley.

“De plafondtilliften zaten in het bestek van de Architect Wiegerinck”, legt Tini Bakker uit. “Er is gekozen voor éénpersoonskamers en in elke kamer moet er de mogelijkheid zijn om ergonomisch en veilig te werken. We hebben de tijd tussen 1 juni en 29 november gebruikt om het personeel te scholen in het gebruik. Tevens is die scholing gebruikt om te bespreken hoeveel tilliften, draagbanden en accessoires we nodig hadden. Marian heeft samen met Ergocare het scholingsprogramma opgezet.”

“We hebben gekozen voor een train-de-trainer principe”, verklaart Marian Koevoets. “Elke afdeling heeft collega’s voorgedragen die deelnamen aan deze training. We hebben samen gekeken hoe we de zorgruimtes zo goed mogelijk kunnen gebruiken. Vanuit dit startpunt hebben we gekeken naar welke zorgsituaties we tegenkomen en waar we de plafondtillift voor kunnen gebruiken. Iedereen heeft ervaren dat de plafondtilliften gebruikt kunnen worden voor transfers, training én behandeling. Door de uitgebreide training, het zelf ervaren en de uitgebreide mogelijkheden hebben we nu ambassadeurs van de plafondtilliften op elke afdeling.”

Tijdens de trainingen is naar voren gekomen waar de plafondtillift voor ingezet kan worden. Op die manier hebben Tini en Marian bepaald hoeveel liften, draagbanden en accessoires aangeschaft moeten worden. Elk team heeft nu tenminste één GH1F tillift en daarbij behorende accessoires. “De plafondtillift kan bij veel meer situaties ingezet worden dan de mobiele tillift. Hij is heel laagdrempelig in gebruik, fysiek niet belastend en te gebruiken bij veel situaties binnen en buiten de grenzen van het bed. De plafondtillift helpt ons in de cultuuromslag naar veilig werken voor medewerker en patiënt.”

De samenwerking met Ergocare van Guldmann ervaren beide dames als heel erg prettig. “Al onze vragen werden snel en kundig beantwoord, we hebben fijn kunnen sparren over de opzet van de Amphia Academy en de uitleg over alle mogelijkheden van de plafondtilliften heeft ons heel erg geholpen.”

Wat is er geleverd in het Amhpia?

  • 573 monorail met GH1F Trolley
  • 30 GH1F tilmotoren
  • 12 weegunits
  • 1 horizontaal juk
  • Diverse accessoires zoals: Beenbanden, Twin Turner, tilbanden

„ Plafondliften helpen ons veilig en ergonomisch te werken! “

Contact us for more information